|
Razvan Florea
Guest
|
 |
« Reply #20 on: February 21, 2010, 07:53:16 PM » |
|
un site foto care mie mi-a adus aminta de cat de inocenta a uitat fotografia sa mai fie... http://jenaardell.com/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DanielTomiuc
|
 |
« Reply #21 on: February 22, 2010, 10:08:47 AM » |
|
Oare a uitat sau a pierdut razboiul cu PS-ul? 
|
|
|
|
|
|
CANON EOS 650 - film 35mm - CANON ZOOM LENS 35-70mm 1: 3.5 -4.5.
|
|
|
|
Razvan Florea
Guest
|
 |
« Reply #22 on: February 22, 2010, 11:21:50 AM » |
|
într-adevăr, fotografiile sunt şterse, fără contrast, probabil facute cu filme nu foarte performante, însă au ceva în ele ce mie îmi aduce aminte de fotografiile pe care le avem cu toţii prin albume...de aia îmi şi plac aşa de mult e loc pentru toata lumea în viaţa asta, şi pentru cei ataşaţi de tehnica îmbunătăţirii prin PS şi Sharpness şi contrast şi claritate, etc. cât şi pt. cei pentru care fotografia e un desiderat personal...şi cam atât 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvan Florea
Guest
|
 |
« Reply #23 on: February 22, 2010, 04:29:45 PM » |
|
http://punctum.ro/revista/nr.2_coperta1.htmleu unul doresc acestei reviste de fotografie cât mai mult succes (dacă se consideră reclamă, se poate şterge)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvan Florea
Guest
|
 |
« Reply #24 on: February 23, 2010, 09:37:17 AM » |
|
http://www.unaisanmartin.net/index.htmlîn opinia mea un exemplu elocvent de stăpânire a tehnicilor de compoziţie, un fel de întoarcere la fotografia bazală. "Less is more"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cristian Chitaru
|
 |
« Reply #25 on: February 23, 2010, 03:13:03 PM » |
|
Da?  Inteleg ca autorul e oarecum celebru...  Posteaza tu... (eu, Blue, Cerrite, Alex,...,Adams, Bresson, ... sau oricine), "no name", fara autor! o fotografie in stilul asta si vei fi/voi fi/ vom fi "calcati in picioare"!...  Jon Anderson a avut mare dreptate!: fara idoli!. Sau idoli "cu masura"... 
|
|
|
|
« Last Edit: February 23, 2010, 03:27:52 PM by Cristian Chitaru »
|
|
|
|
|
scurtu alex
Entuziast
Agora Foto

Apreciere: 4
|
 |
« Reply #26 on: February 23, 2010, 04:37:15 PM » |
|
Da!Sunt total de acord cu Cristian! Si sa stiti ca pe majoritatea site-urilor de fotografie de la noi din Romania, se porcedeaza la fel. Nu stiu daca are rost sa dau chestii concrete, as face-o , nu-i bai, dar probabil ca majoritatea sunteti in cunostinta. Mi-a placut o chestie faina facute pe bog, cu autorul ascuns, atunci cand postezi si timp de ceva zile, nu stiu exact numarul, nu vede nimeni autorul fotografiei, si nu apare in portofoliul respectivului. Cu toatea astea, lumea se fereste sa comenteze, ca nu stie in cine "da" cu bata, sau pe cine lauda  )  )  Ceea ce mie nu imi place, este comentariile aduse numelui si nu fotografiei in sine. Cand apare numele de X sau Y care sunt cunoscuti in ale fotografiei, automat apar si comentariile, muuuuulte de altfel, si toate cu bine , excelent, s.a.m.d. O alta chestie mai e atunci cand in 3-4 zile la o fotografie se strang 4-5 comenturi, si vine X si comenteaza, care el e cunoscut ca un foarte bun fotograf , in urmatoarele zile , in spatele lui se strang alte 30-40 de comentarii  ceea ce nu e logic, si nu mi se pare corect, pentru ca indiferent cine si cum zice, cat ar fi de experimentat si foarte bun fotograf, o fotografie buna o vezi , o simti imediat, nu dupa ce zice cineva "bravo!" asta numesc eu efectul de turma  in fine, cred ca s-a ajuns la alta discutie decat despre ce era vorba aici  scuze Cuane  Referitoru la linkul lui Razvan, unele fotografii de acolo inca nu le "gust" , nu le simt, poate ca nici nu sunt genul meu, insa am vazut altele foarte foarte bune  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvan Florea
Guest
|
 |
« Reply #27 on: February 23, 2010, 04:41:12 PM » |
|
@Cristian Chitaru adevăr grăieşti  multă lume apreciază o fotografie nu în funcţie de valoarea ei intrinsecă...e păcat deşi...eu de pildă am gasit o fotografie pe 1x.com, al unui tip absolut anonim din punctul ăsta de vedere, era cât pe aci sa îi cumpăr fotografia dacă nu m-ar fi dat pe spate preţul... ideea e că aş fi cumpărat-o fără să stau pe gânduri, fără să mă intereseze autorul, aşa de mult îmi plăcea... e o fotografie care din punct de vedere tehnic e un dezastru, nu ar sta poate in picioare pe multe forumuri foto, dar a trezit in mine anumite sentimente din copilaria mea... http://steppenwolf.1x.com/photo/8047/653/
|
|
|
|
« Last Edit: February 23, 2010, 04:42:41 PM by Razvan Florea »
|
|
|
|
|
|
Razvan Florea
Guest
|
 |
« Reply #28 on: February 26, 2010, 10:51:01 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvan Florea
Guest
|
 |
« Reply #30 on: February 26, 2010, 12:03:12 PM » |
|
old school... se făcea fotografie faină lumea înainte...era mai apropiată de artă decât e acum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DanielTomiuc
|
 |
« Reply #31 on: February 26, 2010, 12:10:08 PM » |
|
Global privind lucrurile, am devenit o lume sintetica in care Arta se transforma in Hobby... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvan Florea
Guest
|
 |
« Reply #32 on: February 26, 2010, 12:46:37 PM » |
|
true, true... eu unul cred că orice lucru, fenomen, eveniment, etc. are un curs ciclic pe lumea asta. Cam aşa ceva s-a întâmpat şi cu fotografia de artă...a început frumos prin anii '30, a explodat chiar prin anii '40 (vezi Edward Weston & co.) dar încă erau puţini exponenţi ai genului...de aici poate şi preţiozitatea ei...cu timpul fenomenul a crescut, mijloacele tehnice au devenit mai accesibile mai multor oameni şi normal că s-a banalizat, aşa cum se poate spune că digitalul a banalizat fotografia...de aici necesitatea apariţiei genului Lomo (care fie vorba între noi se va consuma şi el la un moment dat şi omul va trebui să recurgă la atceva, poate la plăci argentice...cine ştie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DanielTomiuc
|
 |
« Reply #33 on: February 26, 2010, 02:38:36 PM » |
|
S-a tot discutat pe aceasta tema, si se mai poate discuta, rezultatul fiind unul fara rezultate majore, insa vor aparea marginalizari, modestia si simplitatea este azi marginalizata (fotografia clasica), facand loc snobismului (foto de nunta, fashion foto si lista poate continua), dar cine sunt eu sa judec evolutia noastra? eu sunt un nimeni in comparatie cu restul... Cantitatea dilueaza esenta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvan Florea
Guest
|
 |
« Reply #34 on: February 26, 2010, 03:10:27 PM » |
|
"Cantitatea dilueaza esenta"
ăsta e un fel de Haiku care descrie foarte bine situaţia...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|